Keuzesessieronde 2

 

Sessieronde 1     Sessieronde 2    

 

2.1

Hoe gelukkig bent u op uw werk?

 

Werkgeluk is “hip and happening”, maar wat weten we nou precies over geluk? Kun je werkgeluk meten en ook verhogen? Tijdens deze workshop geeft gedragspsycholoog Roos Dohmen een algemene inleiding in de wetenschap van werkgeluk. Ze bespreekt verschillende factoren die van invloed zijn op ons geluk. Tevens krijgt u tijdens deze workshop inzicht in uw eigen werkgeluk en hoe u dit kan verhogen. 

Leerdoelen:

  • Algemene inleiding in de wetenschap van werkgeluk 
  • Inzicht in je eigen werkgeluk  
  • Richtlijnen voor het verhogen van je eigen werkgeluk 

Roos Dohmen, gedragspsycholoog en geluksexpert

2.2

Gedoemanagement: Omarm je gedoe en ontwikkel vanzelf

Gedoemanagement heeft er alles aan gedaan om het functioneren van mensen begrijpbaar, toegankelijk en toepasbaar te maken. Niet alleen omdat u het dan beter begrijpt, maar nog belangrijker, dat u het effectief aan anderen kunt overbrengen. Vroeger was kennis macht. Nu is kennis kunnen overbrengen machtiger. U leert o.a. hoe het rode en groene brein werken. Hoe de gedoe aan-/uitknop werkt. Wat de opluchtingen van gedoe zijn en dilemma’s van het brein. De presentatie is inzichtelijk, humorvol, confronterend en luchtig tegelijkertijd. 

Leerdoelen:

  • Op eenvoudige wijze het leervermogen van het brein verhogen 
  • Inzicht in impact van het brein op bedrijfsprocessen 
  • De relatie tussen innovatie en gedoe 
Frank Schurink, Auteur Gedoemanagement
 

2.3

CORPUS: Reis door de mens

 

 

Beleef een spectaculaire 'reis door de mens'. Dat is uniek in Nederland, zelfs in de hele wereld. Nergens anders krijgt u zo'n bijzonder kijkje in het functioneren van de mens. U leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven.